De duur van de overgang is bij elke vrouw verschillend.

De meeste vrouwen doorlopen de menopauze zonder veel ernstige verschijnselen. De menopauze is dan ook geen ziekte, maar een levensfase die elke vrouw rond 45-55 jaar meemaakt. Veel vrouwen weten niet dat de menopauze reeds jaren vóór de laatste menstruatie, soms wel tot 10 jaar ervoor, kan beginnen.

Deze periode is de pre-menopauze en wordt in de medische wereld vaak niet (h)erkend, Anti-depressiva, slaapmiddelen of andere medicatie worden al snel voorgeschreven terwijl er andere ingangspoorten zijn om de hormonen terug in balans te brengen.

Ze beseffen soms niet dat vage klachten zoals vermoeidheid, stemmingsschommelingen, prikkelbaarheid, veranderingen in het menstruatiepatroon of libido en meer specifieke klachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid en droge slijmvliezen eigen zijn aan de periode die de menopauze voorafgaat en erop volgt.

Deze verschijnselen zijn een signaal dat het lichaam om een kentering vraagt met verandering van levensgewoonten die alleen maar kunnen bijdragen tot een betere gezondheid en levenskwaliteit. Gezondere levensgewoonten kunnen ook latere verouderingsverschijnselen zoals osteoporose en blaasproblematiek helpen vermijden of minimaliseren.

Het is belangrijk dat de vrouw zich bewust is van de transformatie die ze meemaakt. De vruchtbare periode wordt afgesloten en dit is de start van een nieuw leven. Een leven van nieuwe vrijheden ligt in het vooruitzicht, een leven waarin oude patronen worden losgelaten. Deze metamorfose kan een grote invloed hebben op het gevoel van welbehagen en zelfbeeld van een vrouw.

 

Lipoïd-Qr® kan gebruikt worden tijdens de overgang/ menopauze

  • Voor vrouwen vanaf ongeveer 45 jaar, vanaf het moment dat ze in de overgang komen en merken dat het moeilijker wordt om hun gewicht onder controle te houden. 

  • Voor vrouwen in de overgang die iets willen doen aan overtollig buikvet en vetopstapeling rond de taille en heupen.

  • Voor vrouwen in de overgang die vroeger al tevergeefs pogingen hebben gedaan om af te slanken en nu vastberaden zijn om de stap te zetten naar een slanke en gezonde levensstijl.

  • Voor alle vrouwen boven de 45 met overgewicht.

  • Voor oudere en jongere vrouwen met hormoonproblemen (schommelingen) die willen afslanken.

  • Neem je bio-identieke hormonen of heb je voor een andere vorm van hormoonsubstitutie therapie gekozen, dan kun je de lipoïd-Qr® veilig volgen, voor je start raad ik je aan om dit met je gynaecoloog of arts te overleggen, wij kunnen ook altijd een mail/verslag met de productinformatie van Lipoïd-Qr® sturen naar uw arts.

 

Is Lipoïd-Qr® geschikt voor jou?

Als je in de overgang meer dan 5 kilo aankomt en je hierover ongelukkig bent of als je je streefgewicht wilt behouden of terug wilt krijgen, dan is het noodzakelijk om vanaf nu je leefstijl en eetgewoonten blijvend te veranderen. het Lipoïd-Qr® programma ondersteunt je hierbij.

Het helpt je je zelfbeeld te versterken en zal je meer zelfvertrouwen geven omdat je je beter in je vel voelt. Niet alleen uiterlijk zul je je beter voelen, maar ook innerlijk, omdat je energieën beter in balans komen.

Dit programma helpt je je hormonen weer in balans te brengen. Het ondersteunt je stofwisselingssysteem en het draagt bij tot het wegwerken van oude, overbodige vetten. En het ondersteunt je energieniveau zodat het een bijdrage levert aan het verminderen of zelfs verdwijnen van bepaalde verschijnselen en dit heeft dan weer een positieve invloed op je mentaal welzijn. Vanaf het moment dat je weer tevreden bent met jezelf en weer het gevoel hebt dat je in balans bent, kun je ervoor zorgen dat je de behaalde resultaten ook bestendigt voor de toekomst.

Zo blijf je ook na de menopauze blij met jezelf, zowel vanbinnen als vanbuiten.

De overgang kan een heel lastige periode zijn. Je krijgt last van opvliegers. Als dan ook nog je figuur anders wordt omdat je taille verdwijnt en de kilo’s eraan vliegen, herken je jezelf niet meer. Nochtans zijn je eetgewoonten niet veranderd. Je eet nog precies zoals vroeger, maar je lichaam lijkt geen vet meer te verbranden…

Het is heel normaal dat je in de overgang ongeveer 5 kilo aankomt, maar veel vrouwen komen tien kilo of meer bij en merken dat afslanken in de overgang een bijna onmogelijke opgave is. De belangrijkste factor die al je pogingen om af te slanken in de menopauze dwarsboomt, is de razendsnelle afname van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Oestrogeen is van grote invloed op de snelheid van de stofwisseling en de opslag van lichaamsvet. Na de menopauze werkt de stofwisseling een stuk langzamer, terwijl vet juist sneller en dieper in het lichaam wordt opgeslagen. Vet is een ideale opslagplaats voor hormonen: je lichaam doet in de overgang al het mogelijke om een reservevoorraad oestrogeen aan te leggen en de beste manier om dit te doen is je hoeveelheid lichaamsvet – en voornamelijk buikvet – te vergroten.

Daarom is het zo moeilijk om af te slanken in de menopauze: je lichaam doet al het mogelijke om toch maar zo veel mogelijk oestrogeen ‘bij te houden’ en de meest voor de hand liggende manier daarvoor is het aanleggen van een vetvoorraadje.

Omdat de overgang ook veel stress met zich meebrengt en emotioneel belastend kan zijn, gaan veel vrouwen in deze periode meer eten of ze grijpen naar suiker en/of alcohol om zichzelf te ‘troosten’. Hierdoor betalen ze tijdens hun overgang zeker een hoge prijs: ze stellen hun gezondheid op de proef, door een stijgend lichaamsgewicht daalt hun zelfbeeld en negatieve emoties steken meer dan ooit de kop op.

Let’s talk!